Publicat 10/3/2020 12:23:06 +01:00CET

El Gremi de Restauradors de Barcelona demana a les administracions una "quarentena econòmica"

Turistes en un restaurante a Tenerife.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

El Gremi de Restauradors de Barcelona ha reclamat a l'Ajuntament de Barcelona, a la Generalitat de Catalunya i al Govern central mesures d'extrema excepcionalitat que evitin que les empreses facin fallida pel coronavirus: "La quarentena sanitària s'ha d'acompanyar d'una quarentena econòmica".

En un comunicat aquest dimarts, han alertat que "les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus són ja una realitat", i adverteixen que aquests darrers dies hi ha hagut moltes anul·lacions de reserves de Setmana Santa i fins i tot de cara al mes de maig, juny i setembre.

És per això que han instat les administracions a donar una "resposta coordinada i coherent amb el context de paràlisi global de l'economia" al qual la societat s'acosta, segons ells, i els han demanat valentia i anar més enllà del que està previst fins ara.

La Junta Directiva del Gremi es va reunir aquest dilluns d'urgència i va plantejar diverses propostes amb l'objectiu d'evitar que empreses del sector facin fallida, unes propostes que, si s'apliquessin, farien que calgués modificar algunes disposicions normatives.

Algunes d'aquestes propostes son aprovar una manca de pagament de la taxa de terrasses, suspendre la tramitació dels pressupostos de la Generalitat, o imposar moratòries a les entitats bancàries.