Publicat 07/06/2019 16:52

El Grec celebra la dansa i el circ amb projectes de creació i de la cultura anglosaxona

El Grec celebra la dansa i el circ amb projectes de creació i de la cultura anglosaxona
EUROPA PRESS

Lali Ayguadé, Pepa Plana, Manolo Alcántara i Osso Club culminen una programació de "projectes amb personalitat"

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

El Festival Grec de Barcelona ha programat diversos espectacles de dansa i circ de creació amb la finalitat de visibilitzar aquestes arts, entre les quals destaquen els projectes internacionals 'Split', de Lucy Guerin (Austrlia) i 'Programa mixt', de Kyle Abraham (EUA) i la seva companyia A.I.M.

El director del festival, Cesc Casadesús, ha explicat que es tracta de "projectes amb personalitat i obres potiques del cos i del moviment", i moltes ja han estat estrenades, un fet que el director ha qualificat de positiu perqu considera d'aquesta manera que els espectacles poden arribar millor al públic.

L'australiana Guerin és coneguda per la seva tcnica i originalitat, i 'Split' --presentat el 2017 per l'Art House de Melbourne-- va rebre el premi a la millor ballarina i sis nominacions als premis Green Room 2018.

Qualificat com un dels grans coregrafs de la dansa nord-americana actual, Kyle Abraham i la seva companyia A.I.M --amb un estil que es mou entre el hip-hop i la dansa postmoderna--, presentar una proposta de quatre coreografies, i la seva pea 'The Runaway' va ser qualificada com 'la millor obra de dansa del 2018', per The New York Times.

EL MOVIMENT COM A PROTAGONISTA

La coregrafa Lali Ayguadé ha seleccionat el ballarí Guilhem Chatir per desenvolupar el seu primer projecte codirigit, 'Here', una aposta que estudia el moviment de "manera instintiva", per analitzar la integració de l'individu quan neix, en un món de normes i regulacions.

L'espectacle va fer la seva estrena a Saragossa, i Ayguadé ha assegurat que es troba en procés de "transformació", amb canvis que afectaran sobe tot a l'escenografia i el disseny de llums.

CIRC, TEATRE I DANSA: UNA FRONTERA DIFUSA

La companyia Manolo Alcántara --que va presentar el seu primer espectacle en el Grec 2014-- tornar al festival amb el seu espectacle 'Más teatralizado', 'Déj vu', una actuació de circ amb música en directe que dialoga amb el teatre físic i reflexiona sobre les expectatives i les frustracions de les persones.

El mateix passa amb 'La set i la revolució' --d'Enric Ases, Piero Steiner, Andrés Corchero i Pep Ramis--, un espectacle híbrid que combina les disciplines dels seus integrants en una fusió d'humor, dansa i text, per meditar en grup sobre el pas del temps i l'esperana: "Amb l'edat acceptem el que som", ha dit Ases.

REIVINDICAR LES PALLASSES

Donar visibilitat a les pallasses i les dones dins de les arts escniques és el propsit de l'espectacle 'Veus que no veus', de Pepa Plana i Nel Olivé que, com a pallasses, interpretaran sobre l'escenari els 'clásicos números de payaso'.

Considerada un referent de l'escena catalana i amb un reconegut prestigi internacional, Plana és un dels "millors exemples" de l'aportació de les dones al món dels pallassos teatrals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés