Publicat 9/6/2020 15:19:32 +02:00CET

El Grec 2020 obrirà amb un espectacle de Baró d'Evel d'homenatge als sanitaris

Coronavirus.- El Grec 2020 abrirá con un espectáculo de Baró d'Evel de homenaje a los sanitarios
ICUB

   Tindrà aforaments reduïts i acollirà 108 propostes, 48 presencials

   BARCELONA, 9 juny (EUROPA PRESS) -

   El Grec Festival de Barcelona 2020 començarà el 30 de juny i s'allargarà fins l'estiu de 2021 amb una edició "forçosament innovadora", amb un aforament reduït --30.000 entrades a la venda, un terç de les habituals--, i que començarà amb 'A tocar!' a càrrec de la companyia Baró d'Evel en un homenatge al personal sanitari i treballadors essencials que han lluitat a primera línia durant la crisi del coronavirus.

   En roda de premsa aquest dimarts, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que aquesta edició estarà compromesa amb la ciutat i el talent local a través del manteniment el pressupost inicial de 3,3 milions d'euros i ha assenyalat: "La cultura tampoc és prescindible".

   El director del festival, Cesc Casadesús, ha informat que el Grec 2020 s'ha "reinventat" i que les 108 propostes d'aquesta edició es vertebren a partir de tres seccions: el Grec Festival, amb 48 espectacles presencials; De Grec a Grec, amb 24 propostes, i Grec en Obert, amb 36 iniciatives.

IMPLICACIÓ I COMPROMÍS

   Casadesús ha garantit la implicació del Grec 2020 en la situació post-coronavirus, tant amb l'entramat cultural com amb els espectadors, per la qual cosa s'ha establert una política de preus que oferirà les 30.000 entrades per a aquesta edició a un preu únic.

   També s'han mantingut els compromisos de producció i coproducció contrets amb companyies locals que s'exhibiran en el Grec Festival o durant la temporada 2020-2021, dins de la programació De Grec a Grec.

   Aquestes dues seccions sumaran un total de 25 espectacles de teatre; 20, de música; 11, de dansa; 9, d'escena híbrida; 6, de circ, i un cicle de cinema; aquesta edició ha incorporat el format híbrid de la instal·lació, per impulsar el diàleg entre disciplines artístiques.

   Les línies conceptuals del festival han estructurat el programa a través de quatre elements polièdrics que han posat la mirada en la màgia, la naturalesa i l'indigenisme, l'esperit de rebel·lió i les celebracions festives.

EL GREC FESTIVAL

    El Grec Festival se celebrarà al juliol i concentrarà el gruix de la seva activitat en els teatres de Montjuïc i en altres equipaments de la ciutat com el Lliure, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la Filmoteca de Catalunya, entre altres.

   Casadesús ha garantit la "heterogeneïtat" a la programació d'aquesta secció, que acollirà un espectacle de circ de la companyia 'Compagnie XY' i als grups de música catalana Manel, Els Amics dels Arts i Stay Homas, entre altres.

   També oferirà propostes internacionals com Peeping Tom, a més d'altres compromeses amb el públic familiar i el públic jove; per a aquests últims, s'ha dissenyat un itinerari específic amb deu espectacles.

DE GREC A GREC

   La nova proposta de Grec a Grec s'iniciarà al setembre i acollirà espectacles, principalment teatrals, que han estat ajornats i reprogramats com a conseqüència del confinament per coronavirus.

   L'espai oferirà produccions de l'escena nacional i internacional, com l'obra teatral 'La casa dels esperits', dirigida per Carme Portaceli, al Teatre Romea, Comtal, La Beckett o La Villarroel.

GREC EN OBERT

   L'activitat paral·lela Grec en Obert començarà al juliol i es perllongarà al llarg del festival amb iniciatives en diferents formats difoses per xarxes socials, ràdio o televisió, com a retransmissions d'espectacles en directe, podcasts o lectures dramatitzades.

   Segons Casadesús, aquesta tercera línia es "nodreix" de les readaptacions de les propostes i de la creativitat d'aquesta edició, i oferirà propostes d'artistes llatinoamericans, a més de les iniciatives Grec a peu o Grec converses.

   Aquesta edició ha mantingut el Grec professional amb activitats virtuals dissenyades per donar a conèixer produccions i artistes del sector i "reflexionar" sobre les noves formes de creació i de mobilitat en un escenari post-coronavirus.

   Pel Grec 2020, Casadesús ha advocat per la "prudència" i ha informat que se seguiran mesures i protocols sanitaris amb la finalitat de garantir la prevenció i la seguretat dels espectadors davant el coronavirus.