Publicat 7/9/2020 15:21:29 +02:00CET

El Govern xifra en 1.700 persones el personal vulnerable a les escoles catalanes

La secretària d'Educació Núria Cuenca i el conseller Josep Bargalló, en la roda de premsa d'inici de curs
@EDUCACIOCAT

Detecten set positius a sis escoles catalanes en la incorporació per preparar el curs

BARCELONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha xifrat aquest dilluns el personal docent i d'administració i serveis vulnerable als centres educatius catalans en 1.700 persones, de les quals 800 tenen la baixa mèdica després d'haver fet l'avaluació mèdica o perquè no es poden adaptar al seu lloc de treball.

En la conferència de premsa d'inici de curs, Bargalló ha dit que amb la reobertura parcial del mes de juny un total de 12.800 professionals eren "possibles vulnerables" i no van assistir presencialment als centres, i que en l'avaluació mèdica d'aquest estiu entre els vulnerables s'ha determinat que 1.700 requereixen algun tipus de mesura.

D'aquestes 1.700 persones entre docents i personal d'administració i serveis, unes 800 necessiten la baixa mèdica perquè l'avaluació mèdica ho requereix o perquè no es poden adaptar al seu lloc de treball. Bargalló ha dit que aquestes 800 baixes mèdiques es cobriran a partir del 14 de setembre amb substitucions.

CASOS

La secretària d'Educació de la Generalitat, Núria Cuenca, ha explicat que s'han detectat set casos positius de coronavirus a sis centres catalans després de la incorporació dels professionals per preparar l'inici de curs.

Ha subratllat que els positius s'han produït en docents, personal d'atenció educativa i administratius, i que tan sols hi ha hagut un alumne de l'institut Jaume I de Salou (Tarragona), en un cicle formatiu de vela, que ja ha començat les classes i el grup amb el qual reprendrà l'activitat el 18 de setembre.

També ha explicat que l'única escola que posposa l'inici de curs --ho farà el 17 de setembre-- és la Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), on s'ha detectat dos positius i una dotzena d'integrants de l'equip directiu i docent està en quarantena.

REUNIONS AMB JUNTES DE DIRECTORS

El conseller Bargalló ha assegurat que la reunió d'aquest dilluns amb les juntes de directors de Primària i Secundària, al costat del president de la Generalitat, Quim Torra, "forma part de la més absoluta normalitat" entre les reunions que ha mantingut amb la comunitat educativa.

Bargalló ha dit que no es tracta d'una reunió extraordinària", i ha assenyalat que es va reunir amb la junta de directors de Primària la setmana passada, i que Torra també ho ha fet durant l'estiu amb sectors de la comunitat educativa, però que s'ha convocat per explicar com començarà el curs.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont

 3. 3

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 4. 4

  Quatre ferits en un accident a les obres de construcció de la rampa de la mina de Cabanasses de Súria

 5. 5

  AMPLIACIÓ:Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont