Publicat 14/2/2020 21:15:33CET

El Govern utilitzarà l'aranès en la propera campanya de preinscripció escolar

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, amb el Síndic d'Aran, Francès Boya
GOVERN

LLEIDA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha explicat aquest divendres que utilitzaran l'aranès en la propera campanya de preinscripció escolar.

"El més important és entendre que la Val d'Aran és diferent a la resta de Catalunya i que és un territori on la corresponsabilitat l'hem d'exercir amb el Conselh Generau d'Aran", ha afirmat Bargalló, segons un comunicat de la Conselleria.

"Des de les estructures generals de les institucions de Catalunya no ens hem acabat de creure la pràctica en la legislació de l'aranès", ha lamentat el conseller.

El titular d'Educació ha reconegut que hi ha proves de competències bàsiques que no tenen l'aranès de forma completa en totes les proves, o aplicatius de la Conselleria als quals no es pot accedir en aranès.

"Si un alumne vol estudiar aranès fora de la Val d'Aran, que és un dret que té en ser una llengua oficial, nosaltres no tenim mecanismes perquè això sigui possible", ha explicat Bargalló.

El conseller ha visitat l'escola de Garona, l'Institut d'Aran a Vielha, l'Escòla d'Ostalaria Els-Val d'Aran dels i el Conselh Generau d'Aran.

El conseller i el Síndic, Francès Boya, han signat també un conveni de col·laboració entre Educació i el Conselh Generau d'Aran per promoure els ensenyaments esportius al territori, tant en la categoria de tècnic com en la de tècnic superior.

Contador