Publicat 13/9/2019 16:33:57 +02:00CET

El Govern sanciona dos manifestants que van tallar les vies del tren a Montcada (Barcelona)

MONTCADA I REIXAC (BARCELONA), 13 set. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Seguretat de la Conselleria d'Interior de la Generalitat ha obert un expedient sancionador a dos manifestants que el 14 de setembre del 2018 van tallar les vies del tren, a Montcada i Reixac (Barcelona), en una protesta per reclamar el soterrament.

Es tracta de l'exportaveu de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total Antoni Mollet i una altra persona vinculada a l'entitat --que reclama aquest projecte per al municipi vallesà--, als qui atribueixen una infracció greu per intrusió en infraestructures o instal·lacions que presten serveis bàsics, segons ha informat el consistori aquest divendres en un comunicat.

Tots dos es van concentrar a les vies, juntament amb un centenar de persones, per exigir-ne el soterrament, després que haguessin mort dues persones en dues setmanes atropellades pel tren a la localitat.

L'alcaldessa de la població, Laura Campos, ha carregat contra la mesura de la Conselleria d'Interior i ha definit de "molt injust que una protesta ciutadana, que sempre ha reivindicat les seves idees de manera pacífica, pugui acabar en sancions".

Així mateix, ha qualificat de "desproporcionades" les sancions i ha subratllat que han arribat de manera arbitrària i sense cap identificació, la qual cosa al seu judici suposa un greu atac contra el dret de manifestació.