Publicat 21/11/2021 11:00CET

El Govern readmet una mestra de religió el contracte de la qual va acabar per una baixa per embaràs

Archivo - Arxiu - Conselleria d'Educació
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

Un jutjat de Barcelona ha obligat la Conselleria d'Educació de la Generalitat a readmetre una mestra de religió de dues escoles de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) el contracte de les quals va finalitzar durant per una baixa per embaràs, al 2019.

En la sentència, que ha consultat Europa Press, la jutge declara la nul·litat de l'acomiadament, perquè l'Estatut dels Treballadors així ho considera en un article específic sobre aquest tipus de baixes.

La mestra, segons recull la sentència, va signar l'1 de setembre del 2019 un contracte temporal de substitució condicionat a la durada de la baixa de la persona a qui substituïa.

L'altra dona finalitzava la baixa el 9 d'octubre del mateix any, "però no es va incorporar quan va finalitzar la seva llicència perquè va començar el període de vacances, i es trobava en situació de reducció de jornada per fill a càrrec".

En aquesta data, la primera treballadora estava embarassada de cinc mesos i també tenia reconeguda la incapacitat temporal per motiu de la seva gestació, i per aquest motiu va posar la denúncia.

En la sentència, la jutge ha recollit el règim especial dels mestres de religió, que segons la normativa vigent han de tenir contracte indefinit o, si és temporal, d'interinitat, de manera que afegeix aquesta raó a la nul·litat de l'acomiadament.

Per tot això, obliga l'Administració catalana a "la immediata readmissió de la treballadora en idèntiques condicions a les que tenia, i a l'abonament dels salaris que va deixar de percebre", i la Conselleria ho ha executat, segons ha confirmat a Europa Press.

CONTRACTES DE MESTRES DE RELIGIÓ

Arran d'aquest i, especialment, d'un altre cas semblant que ha arribat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el sindicat de professors de religió catòlica Prec ha confiat que serveixi de precedent i s'apliqui el decret que fixa que aquests docents han de tenir un contracte indefinit.

En la sentència del TSJC de març del 2021, que ha consultat Europa Press, la sala social reconeix haver emès decisions diferents sobre aquest assumpte: "Existeixen pronunciaments contradictoris de la sala".

No obstant això, "després d'un perllongat debat intern", ha optat per modificar la doctrina i fixar que el professorat de religió es regeix per la indefinitat contractual, quedant limitada la temporalitat únicament al contracte d'interinitat.

Fonts del sindicat han explicat a Europa Press que, en última instància, volen que els diferents casos arribin al Tribunal Suprem perquè unifiqui la doctrina a favor seu.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés