Publicat 30/7/2019 18:58:25 +02:00CET

El Govern promou la capacitació de la Direcció Provincial de Salut d'Inhambane (Moçambic)

Formació impartida per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament  i el SEM
LA GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern de la Generalitat, a través d'una delegació de professionals del Sistema d'Emergèncias Mèdiques (Sem), promourà la capacitació de la Direcció Provincial de Salut d'Inhambane (Moçambic), ha informat la Generalitat en un comunicat aquest dimarts.

El Sem impartirà durant una setmana formació en la gestió d'emergències sanitàries per formar el personal sanitari i tècnic de medicina preventiva d'Inhambane, així com l'equip de la Direcció Provincial de Salut de la província.

La iniciativa, amb la col·laboració del personal tècnic de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, ajudarà a formar 36 persones de diferents districtes de la ciutat per donar "una millor" resposta als desastres naturals, i així elaborar un Pla d'Emergències Mèdiques.

La formació es basa a oferir sessions informatives per projectar plans de protecció civil i donar resposta a la gestió "d'abans, durant i després" de l'emergència, així com la direcció de recursos humans i materials.

El projecte s'emmarca en la trajectòria de treball de la Generalitat a la República de Moçambic des de fa més d'una dècada, amb l'objectiu de "contribuir en l'estratègia de salut comunitària" de la província en termes de planificació, gestió i investigació sanitària.