Publicat 21/10/2021 19:37CET

El Govern permet visites i sortides en residències sense límit de persones ni de temps

   Salut i Drets Socials actualitzen el pla sectorial de la gestió del Covid en aquests centres

   BARCELONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Salut i la de Drets Socials de la Generalitat han autoritzat les visites sense límits en el nombre de visitants ni en la durada de les mateixes en les residències amb categoria verda --no exposades al virus--, encara que és manté el sistema de cita prèvia.

   Tots dos departaments han anunciat les noves mesures en un comunicat aquest dijous després d'actualitzar el pla sectorial per a les residències, amb la "prioritat de recuperar la normalitat convivencial i les activitats als centres, mantenint certes mesures de prevenció i seguretat".

   A més, és normalitzen les visites a les habitacions dels residents que, amb mascareta i rentat de mans, podran mantenir contacte físic i es recuperen també els horaris i la durada de les visites previs a l'inici de la pandèmia.

   Per a les residències amb presència del virus --en situació groga--, és normalitza el règim de visites a les zones habilitades, però sense contacte directe, que solament és podrà donar en residències grogues i vermelles quan el procés d'atenció a les persones ho aconselli.

SORTIDES SENSE LIMITACIONS

   Quant a les sortides, no tindran limitació ni en nom ni en durada bé siguin curtes, d'una estona o de dies, encara que en el cas de sortides superiors a tres setmanes, les persones no vacunades o incorrectament vacunades hauran de realitzar-se una PCR i fer un aïllament posteriorment.

   Els grups estables de convivència es mantenen, encara que s'amplien fins a les 25 persones en les residències amb situació verda per millorar la interrelació entre els residents.

   Els nous ingressos de persones correctament vacunades o que hagin superat la infecció en els 3 mesos previs no requeriran de prova alguna ni de quarentena inicial, als centres amb una cobertura vacunal de residents del 85% o superior.

GARBELLATS A PROFESSIONALS

   Els garbellats a professionals s'adapten a la situació epidemiològica actual i els treballadors correctament vacunats mantindran una PCR cada quinze dies, mentre que serà setmanal pels no vacunats o incorrectament vacunats.

   Els professionals externs i col·laboradors esporàdics correctament vacunats que estiguin en contacte directe amb els residents no hauran de superar cap tipus de test, i en el cas de no estar vacunat o estar-ho incorrectament, hauran de presentar un test d'antígens ràpid negatiu realitzat en les 72 hores anteriors.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés