Publicat 1/1/2019 14:22:02 +01:00CET

El Govern perfila el seu retorn al finançament de guarderies amb una partida mínima de 20 milions

Aula, Classe, Alumnes, Guarderia, Escola, Collegi, Nens
EUROPA PRESS - Archivo

Planteja la convocatria de 20.000 places docents en quatre anys per reduir interins

   BARCELONA, 1 gen. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Educació de la Generalitat negocia amb les entitats municipalistes i grups polítics la fórmula per al seu retorn a la corresponsabilitat del cost de la plaa de guarderia amb una partida mínima de 20 milions d'euros als Pressupostos de 2019, després que l'exconsellera Irene Rigau traspassés aquest cost als municipis per les retallades.

   En una entrevista d'Europa Press, el conseller Josep Bargalló ha assegurat que la tornada del finanament a les guarderies ser una de les noves partides en educació que preveuen els Pressupostos de la Generalitat --que es troben en fase de negociació--, sent un dels primers compromisos que va assumir en arribar al crrec, juntament amb dotació per desplegar el decret de la inclusiva i revertir les retallades al professorat.

   "Encara estem en un procés de negociació", ha assegurat Bargalló, que veu en aquests 20 milions d'euros un punt d'inici sabent que no és la xifra que aportava la Generalitat abans de la tisorada.

CALENDARI A DEU ANYS

   Bargalló ha adms que "no és la xifra de 2010, per és un pas endavant", i ha remarcat que es plantegen un calendari a deu anys per recuperar la seva aportació per plaa com el que assumeixen altres administracions durant la seva absncia en el finanament, per voldria que el cost de la plaa fos abans.

   Unes altres de les noves partides que inclour els Pressupostos ser per al desplegament de l'escola inclusiva, que contindr també contractació de professorat i tcnic docent, que, fonts de la conselleria, han xifrat en un centenar de professors.

   Josep Bargalló ha assegurat que una altra de les partides que contemplaran els Pressupostos ser per a contractació de professorat i la recuperació de part de les retallades a docents des de 2010.

   El conseller ha dit que els diners que tindran per reversió de retallades a docents no ser suficient per cobrir totes les peticions sindicals --entre les quals figuren les dues hores per a docents de 55 anys, la baixada de rtios o retornar una hora al professorat de Primria i Secundria--, per la qual cosa negociaran amb els agents socials per veure "qu prioritzen", per que en cas de no aconseguir un acord el departament decidir quins.

   Bargalló ha mostrat la voluntat de convocar els propers quatre anys 20.000 places d'oposició per a docents, amb l'objectiu de rebaixar la taxa d'interinitat actual, situada al voltant del 20%, per reduir-la al 8%, "la ideal".

   Ha subratllat que es tracta d'una demanda sindical per reduir la taxa "excessiva" d'interinitat, i que les aniran convocant, prevalent un any més places a Primria i en un altre les de Secundria per equilibrar les dotacions.

   El conseller ha dit que aquest any plantejar novetats a les oposicions, dins del marc legislatiu, perqu aquells amb experincia docent els serveixi i millorar una estructura "massa memorística per a un ensenyament competencial".

URGEIX APROVAR PRESSUPOSTOS

   Preguntat per si veu factible l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat, Bargalló ha assenyalat: "S'han d'aprovar, un país no pot tirar endavant amb dobles o triples prrrogues".

   Ha subratllat que existeix una "voluntat social majoritria" que hi hagi uns nous Pressupostos, i ha confiat que s'arribi als acords necessaris.