Publicat 27/7/2020 11:24:23 +02:00CET

El Govern obrirà un expedient a l'arquebisbat de Barcelona per una missa a la Sagrada Família

Vista de l'altar on atenen els assistents que han assistit a la celebració de la primera missa a la Sagrada Família des de l'inici de l'estat d'alarma. Barcelona, Catalunya (Espanya), 19 de juny del 2020 (arxiu).
Marc Brugat - Europa Press - Archivo

Retreu a Omella que "oblidi" els drets fonamentals de Catalunya

BARCELONA, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dilluns que obrirà un expedient sancionador a l'arquebisbat de Barcelona després que diumenge se celebrés una missa a la Sagrada Família pels difunts de la covid-19.

En roda de premsa, ha dit que a l'hora d'atendre els dictats del Procicat i el Govern per assegurar la salut de les persones contra la pandèmia, "tots els sectors són iguals": els ciutadans, les empreses i també l'Església.

"Lamento que es fes aquesta cerimònia ahir. No estava autoritzada pel Procicat i s'obrirà el corresponent expedient sancionador", ha resolt.

Torra ha afegit que "s'ha incomplert la normativa del Procicat i s'obrirà el corresponent expedient sancionador de la Conselleria de Salut".

CRITICA OMELLA

Ha afegit una reflexió com a president de la Generalitat, en la línia de les últimes declaracions de l'expresident Carles Puigdemont --en les quals va considerar que no es va comportar com un home d'església, sinó d'estat--: "Em sembla molt bé que el cardenal Omella apel·li a la llibertat de culte religiós, però lamento que aquests anys s'hagi oblidat de la Constitució quant a drets fonamentals".

Ha recordat que a part de la Constitució hi ha cartes dels drets humans que protegeixen la llibertat d'expressió, la llibertat de concentració i manifestació: "Lamento que tots aquests anys el cardenal Omella no hagi alçat ni una vegada la veu per condemnar la repressió que viu Catalunya".

L'ESGLÉSIA "DELS PRESOS"

"Com a Quim Torra voldria fer una altra reflexió: jo soc catòlic, dels jesuïtes", ha afegit, i ha destacat que ha tingut la sort de ser educat en la teologia de l'alliberament, que els seus referents són Pere Casaldàliga i Ernesto Cardenal, i que és amic de capellans que treballen als barris de Bellvitge, de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i la Mina, de Sant Adrià de Besòs (Barcelona).

"Per mi, l'Església és la dels pobres, vulnerables i l'Església que està al costat dels presos. Aquesta és la meva Església", ha resolt.

Contador