Publicat 13/4/2019 10:36:20 +02:00CET

El Govern de Malta anuncia un acord per al desembarcament dels 64 migrants de l''Alan Kurdi'

Europa.- Sigui Eye reclama una "solució rpida, política i humanitria" per a l''Alan Kurdi' en el Mediterrani
FABIAN HEINZ / SEA EYE

MADRID, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

El primer ministre de Malta, Joseph Muscat, ha anunciat aquest dissabte un acord pel qual els 64 migrants a bord del vaixell de rescat 'Alan Kurdi' desembarcaran per fi en el seu port, després de més d'una setmana a la deriva, abans de ser traslladats a Alemanya, Frana, Portugal i Luxemburg.

"Els 64 migrants a bord de l''Alan Kurdi' seran desembarcats i redistributs entre Frana, Alemanya, Portugal i Luxemburg grcies a la coordinació efectiva entre el nostre país i la Comissió Europea. Cap romandr a Malta, perqu no podem assumir aquesta crrega nosaltres sols", ha escrit Muscat en un tuit signat.

En un comunicat addicional, el Govern malts ha lamentat l'excessiva responsabilitat que es veu obligat a assumir en aquests casos, que excedeix mpliament la seva capacitat, addueix. "Una vegada més, l'estat membre més petit de la Unió Europea ha estat sotms a una pressió innecessria per resoldre un cas que no era de la seva propietat ni de la seva responsabilitat", segons la nota.

Per la seva banda la portaveu de la Comissió Europea, Natasha Bertaud, ha aplaudit la collaboració internacional per finalitzar aquesta crisi.

"Agraeixo la solució que hem trobat per als migrants a bord de l''Alan Kurdi'. Avui (el vaixell) atraca a Malta, i ha estat possible grcies a la cooperació del Govern de Malta, així com la de Frana, Alemanya, Luxemburg i Portugal, amb el suport dels esforos diplomtics i la coordinació de la Comissió Europea", ha apuntat en el seu compte de Twitter.

L''Alan Kurdi', el buc de salvament marítim de l'ONG alemanya Sea Eye, es va dirigir en un primer moment cap a Malta, per el mal temps a la zona el va obligar a posar rumb a Lampedusa. El ministre d'Interior d'Itlia, Matteo Salvini, es va negar a rebre'l, per la qual cosa el vaixell de rescat va quedar encallat en aigües internacionals.

El ministre d'Interior d'Alemanya, Horst Seehofer, va anunciar divendres passat que el país est disposat a acollir alguns dels 64 migrants, per al mateix temps va fer una crida als seus collegues europeus perqu també ajudessin l'Alan Kurdi'.