Publicat 4/5/2020 12:45:48 +02:00CET

El Govern lliura el 40% de dispositius a alumnes sense connectivitat

Núria Conca, Josep Bargalló i Carles Martínez
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha lliurat ja el 40% dels dispositius per a alumnes sense connectivitat després del tancament de les aules provocat per la pandèmia del nou coronavirus, i el dispositiu del qual es va iniciar fa dues setmanes.

En declaracions aquest dilluns a Ser Catalunya recollides per Europa Press, la secretària general d'Educació, Núria Cuenca, ha afirmat que s'estan recollint ordinadors de 2.000 centres per fer-los arribar a 31.000 alumnes.

Ha assenyalat que en dues setmanes de recollida s'ha lliurat ja el 40% dels dispositius, i ha vaticinat que en les properes setmanes "creixi exponencialment" aquest percentatge.

Cuenca ha dit que l'operatiu de recollida i distribució també inclou la instal·lació prèvia, personalització i dotar-los de connectivitat perquè els alumnes puguin fer seguiment, i portar-los fins al domicili en un dispositiu logístic que ha estat complex.

La secretària general ha subratllat que s'ha prioritzat en la recollida i distribució d'ordinadors als alumnes que canvien d'etapa i als de centres de màxima complexitat.