Actualitzat 29/6/2020 19:55:33 +00:00 CET

El Govern investiga uns 50 agents de Mossos per l'actuació en les protestes després de el 1-O

El conseller d'Interior, Miquel Buch; el cap de Mossos, Eduard Sallent; el director general de Mossos, Pere Ferrer, i el secretari general d'Interior, Brauli Duart, en presentar l'auditoria sobre l'actuació després de la sentència de el 1-O, el 29 de juny
EUROPA PRESS

   SABADELL (BARCELONA), 29 juny (EUROPA PRESS) -

   El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha anunciat que la Conselleria d'Interior de la Generalitat està investigant a prop d'uns 50 agents del cos per la seva actuació durant les protestes després de conèixer-se la sentència condemnatòria de l'1-O.

   Ho ha explicat aquest dilluns en la presentació de l'auditoria a la policia catalana durant sis mesos, que ha iniciat el conseller d'Interior, Miquel Buch, i que se celebra a porta tancada en el complex central de Mossos a Sabadell (Barcelona).

   Ferrer ha explicat que aquests 50 agents que s'investiguen van actuar en 34 episodis diferents, i que la meitat són casos judicialitzats per denúncies que han presentat persones particulars o entitats socials, mentre que els 17 restants són a nivell intern.

   Ha explicat també que en la feina realitzada per l'auditoria els equips han dedicat més de mil hores a visionar tot el treball audiovisual relacionat amb els episodis, i s'han entrevistat amb més d'un centenar d'agents, comandaments i ciutadans.

   Amb tot, ha destacat la "intensitat dels disturbis, la prolongació en el temps, la simultaneïtat en la concentracions massives en tot el territori i la gran desproporció entre manifestants violents i agents", que va tibar l'organització policial.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Pas endavant per al futur entre aquàtic i de fitness de Reus

 4. 4

  Torra planteja un possible confinament de la Cerdanya però Salut el descarta

 5. 5

  L'ACA i l'ICFO desenvolupen un sistema de mesura ràpida de la qualitat de les aigües de bany