Actualitzat 7/4/2020 14:40:15 +00:00 CET

El Govern intensifica controls pels desplaçaments per Setmana Santa

El conseller de Interior de la Generalitat, Miquel Buch, en rueda de prensa telemática sobre el coronavirus
@GOVERN

Buch anuncia que en les últimes 24 hores s'han identificat 9.569 persones i 8.995 vehicles

BARCELONA, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha anunciat que ha ordenat l'increment i intensificació dels controls policials per evitar els desplaçaments a segones residències per Setmana Santa, que ha assegurat que han augmentat en les últimes hores.

"La meva denúncia enèrgica a un acte d'insolidaritat absolut més que reprovable perquè posa en risc aquest bé tan preuat com és la salut de tots nosaltres", ha pronunciat el conseller aquest dimarts en la roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu, al costat de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i els consellers Alba Vergés i Chakir el Homrani.

Buch ha detallat que, en relació a un dimarts normal abans del confinament, el trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona ha baixat més d'un 70% en les entrades i sortides, però ha ressaltat que, en canvi, ha augmentat en relació al dimarts de la setmana passada en un 7% en la sortida i un 14,2% en l'entrada.

Per aquest motiu, ha explicat que la Generalitat es coordinarà amb els ajuntaments perquè "puguin denunciar les actituds incíviques", i així garantir que les persones que decideixen trencar el confinament siguin degudament sancionades.

Preguntat per si baixaran la guàrdia del confinament a partir de la setmana següent, ha assegurat que "en cap cas", i sobre si s'impedirà la tornada de les persones que van a segona residència al seu domicili habitual, ha dit que no però que tornaran acompanyades amb l'aixecament d'acta corresponent.

9.569 IDENTIFICACIONS A PERSONES I 10 DETENCIONS

En el balanç diari de les actuacions de la policia catalana, ha explicat que en les últimes 24 hores hi ha hagut tres actuacions policials a requeriment sanitari i judicial, s'han identificat 9.569 persones i 8.995 vehicles, s'han fet 10 detencions i 2.701 actes de denúncia a persones, així com una denúncia a un establiment i cap tancament de local.

Buch ha destacat una actuació policial del dilluns en la qual dos agents de mossos van salvar la vida a un nadò d'un mes de vida amb treballs de reanimació cardiopulmonar quan el seu pare se'ls va apropar perquè el petit no podia respirar.

"M'agradaria agrair profundament a aquesta parella d'agents el treball que van fer", ha pronunciat el titular d'Interior, que ha destacat que un dels agents estava en pràctiques, fet que al seu judici demostra les habilitats de la policia del futur.

I ha agregat també que en el mateix dia la policia va haver de detenir cinc persones que venien drogues en un pis ocupat del barri barceloní del Raval: "La cara i la creu. Salvar la vida d'una banda i perseguir aquests actes delinqüencials per l'altra, com sempre fa el cos dels Mossos d'Esquadra", ha afegit.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Josep Canós (Enginyers): Catalunya pot ser capdavantera en salut sincronitzant medicina i tecnologia

 4. 4

  Amnistia acusa la Policia dels EUA de violar el dret Internacional en les protestes

 5. 5

  Famílies de morts per Covid-19 es querellen contra una residència de Lleida