Publicat 12/4/2015 10:51:04 +02:00CET

El Govern impulsarà un segell de qualitat per a les autoescoles

El director de Trànsit Joan Josep Isern
EUROPA PRESS

Isern (SCT) adverteix als centres de baix cost perquè treure's el carnet no és un tràmit

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern impulsarà un segell de qualitat per a les autoescoles catalanes a través d'un decret que fixarà uns estàndards a complir, entre els quals hi ha, l'antiguitat màxima i renovació dels cotxes per als cursos, la formació específica i el reciclatge dels docents i un programa formatiu molt centrat en la seguretat viària.

En una entrevista d'Europa Press, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha explicat que els centres que aconsegueixin aquest segell "s'adaptaran a aquest programa català de millora de la sensibilització i perfeccionament de la seguretat viària a les carreteres".

Isern ha opinat que les autoescoles "haurien de passar a ser els centres de protecció de riscos laborals vials, i això actualment no és així, estan molt deixades de la mà de la Direcció General de Trànsit (DGT) perquè no està potenciant aquest tipus de formació".

Ha lamentat que "avui dia les autoescoles de baix cost anuncien carnets de conduir per 40 euros, i per aquests diners no et poden formar bé ni et poden educar bé ni conscienciar bé dels perills".

Segons Isern, l'objectiu és "sensibilitzar que treure's el carnet de conduir no és només un acte administratiu i una pràctica" i donar formació en seguretat viària.

REQUISITS

Les autoescoles que vulguin obtenir el distintiu de qualitat hauran de presentar una sol·licitud a través d'un model normalitzat, al costat de la documentació corresponent, i el SCT farà el seguiment del compliment dels requisits de les quals ho obtinguin.

Per tenir aquest distintiu, renovable cada dos anys, els vehicles destinats a formació no podran tenir més de sis anys i a mesura que la flota es renovi, hauran d'apostar per vehicles de baix consum de CO2, vehicles híbrids i que incorporin l'última tecnologia en seguretat integral.

El programa formatiu haurà d'incloure una formació teòrica amb un mínim d'hores d'obligada assistència a un curs de seguretat viària i al qual hauran d'assistir el 40% dels alumnes.

Incorporaran una formació pràctica que inclogui destreses, valors i hàbits de seguretat en situacions reals.

L'autoescola haurà de tenir un pla de formació intern, un mínim d'un professor format específicament que acrediti el segell de qualitat i que facin un reciclatge cada cinc anys.

Alhora, els centres hauran de preparar una memòria d'activitats on consti el nombre d'alumnes i el percentatge que ha participat en els cursos de seguretat viària.

El SCT va crear el juny de 2014 un grup de treball d'autoescoles de qualitat en el qual s'integren representants de les autoescoles i de l'administració, que han treballat en la creació d'aquests estàndards.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés