Publicat 24/03/2021 17:35CET

El Govern impulsa un projecte per reforçar la col·laboració lingüística amb els municipis

La consellera Àngels Ponsa i la directora de Política Lingüística Ester Franquesa
GOVERN

BARCELONA, 24 mar� (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha impulsat el projecte de dades obertes 'Català947' per reforçar la cooperació en matèria lingüística i posar a disposició dels municipis catalans una eina més per fomentar el català.

En una conferència de premsa, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha assegurat que la Generalitat crea amb aquest projecte "una eina de coneixement i presa de decisions en favor del català".

La iniciativa vol elaborar i mantenir el mapa sociolingüístic de Catalunya i promoure l'anàlisi, i des del web de la Direcció General de Política Lingüística es posarà a disposició dels municipis tota la informació sociolingüística disponible de cada localitat, a partir de fonts d'informació i dades oficials.

Cadascun dels informes dels municipis exposa la situació lingüística local en relació amb els aspectes demogràfics i socioeconòmics, i amb les dades comarcals o de l'àmbit territorial al qual pertanyen.

Ponsa ha subratllat que el projecte vol "promoure la normalització lingüística en l'àmbit local" i compartir amb el món municipal el repte lingüístic, tot i que també ha apel·lat a la corresponsabilitat de la ciutadania per fomentar la llengua.

Ha explicat que han parlat amb les entitats municipalistes i que la resposta ha estat "molt positiva" per a un projecte que els servirà per promoure accions de foment del català, i també a les escoles per als seus projectes lingüístics.

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha assenyalat que l'eina vol reforçar la cooperació amb el món local.

Ha remarcat que la realitat lingüística a Catalunya és diferent depenent del territori i que eines com aquesta poden ajudar a "progressar cap a la plenitud de la llengua catalana" i proporcionar instruments al percentatge de la població que no la sap parlar.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés