Publicat 19/2/2020 15:46:21 +01:00CET

El Govern impulsa un nou SIE per atendre dones en situació de violència masclista

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, en una imatge d'arxiu.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha impulsat un nou Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills a Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

El conseller, Chakir el Homrani, el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, i l'alcaldessa del municipi, Olga Arnau, han inaugurat aquest dimecres el centre que donarà servei a les comarques del Garraf, l'Alt Penedès, l'Anoia (Barcelona) i el Baix Penedès (Tarragona), han informat en un comunicat.

L'equipament compta amb nou professionals entre els quals es troben psicòlegs, psicòlegs infantils, treballadors socials, educadors socials i juristes per oferir "atenció integral" durant el procés de recuperació i reparació de les dones i els seus fills.

El departament dedicarà 3,2 milions d'euros de la partida dels pressupostos per al 2020 a obrir vuit nous SIE i continuar amb "el desenvolupament de la xarxa d'atenció" a totes les dones que ho necessitin amb 15 centres en funcionament a finals d'any.

Des de la conselleria han assenyalat que aquests nous serveis permetran "fer créixer el nombre de persones ateses", que durant el 2019 va augmentar a 4.933 dones i 1.144 nens, 707 i 188 més que el 2018 respectivament.