Publicat 30/1/2019 17:47:05CET

El Govern de la Generalitat treballar un nou plantejament d'horaris a un institut de Prats de Lluans

Visita del conseller Josep Bargalló a Prats de Lluans
GOVERN

BARCELONA, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que l'institut Castell del Quer de Prats de Lluans (Barcelona) ser un dels centres on plantejar una reforma horria, en collaboració amb l'ajuntament.

Durant una visita, ha considerat que aquest nou plantejament d'horaris beneficiar l'alumnat: "Mantenint la compactació horria que existeix, és necessari poder habilitar espais en qu l'alumne tingui més temps per menjar abans de les 16 hores, que és quan arriba a casa, respectant el creixement intellectual de l'alumne", ha informat el departament en un comunicat.

El conseller ha avanat que la proposta no ser immediata, per que "té a veure amb la voluntat d'entendre que l'educació és essencialment per al benestar de l'alumne, i tot el sistema educatiu ha de girar al seu voltant".

Bargalló ha explicat que hi ha diverses possibilitats en estudi: "Hi ha molts llocs on surten 20 minuts més tard i han tingut mitja hora més per menjar", i ha dit que és una realitat que té a veure amb la manera com el territori concep el temps, el transport escolar, les activitats extraescolars i l'obertura de serveis culturals.

Ha afegit que també est relacionat amb com el centre concep la seva organització interna i amb entendre que l'alumne est creixent físicament i intellectualment.

Bargalló ha fet aquestes declaracions després de visitar l'institut Castell del Quer, centre d'una línia amb 276 alumnes d'ESO i Batxillerat, i l'Escola Lluans, amb 150 alumnes matriculats entre P3 i l'ESO.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms

 3. 3

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) ofereix 200 places d'estacionament gratuït a sanitaris

 4. 4

  Coronavirus.- Educació fixa tenir en compte la situació de cada alumne en avaluar el confinament

 5. 5

  L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per empreses i autònoms