Publicat 18/6/2020 13:27:01 +02:00CET

El Govern fomenta el català, l'aranès i la llengua de signes amb 3,66 milions d'euros

Llibres i material col·locat en les prestatgeries de la llibreria Laie Pau Claris llibreria-cafè de Barcelona, Catalunya, (Espanya), en la vigília de la Diada de Sant Jordi, el 22 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dijous en un comunicat que fomentarà el català, l'aranès i la llengua de signes catalana amb vuit línies d'ajudes per a diversos sectors dotades amb 3,66 milions d'euros i que estarà gestionada per la Direcció general de Política Lingüística.

L'objectiu, han explicat des del Govern, és promoure la llengua catalana en projectes d'entitats sense ànim de lucre, en productes tecnològics, en la traducció d'obres no literàries i en productes audiovisuals i cinematogràfics, entre altres; així com promoure el coneixement i ús de l'aranès, i fomentar i difondre la llengua de signes catalana.

Entre les novetats d'aquest 2020, destaca la convocatòria d'una nova línia d'ajudes per a la subtitulació en català de festivals i mostres audiovisuals a Catalunya, que s'obre el proper 23 de juny, té un pressupost de 140.000 euros i pot cobrir el 100% de les despeses de subtitulació, amb un import màxim de 15.000 euros per festival.

Contador