Publicat 6/2/2019 13:44:18 +01:00CET

El Govern facilitar que els municipis sense Policia Local puguin tenir videovigilncia

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Interior de la Generalitat facilitar als municipis catalans que no tenen Policia Local la possibilitat d'installar sistemes de videovigilncia als seus carrers mitjanant la signatura d'un conveni de collaboració, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Aquest sistema va rebre la llum verda de la Comissió de controls dels dispositius de videovigilncia de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i els municipis interessats que justifiquin una necessitat de seguretat ciutadana el podran sollicitar a Interior.

Fins ara, només els municipis amb Policia Local podien disposar de sistemes de videovigilncia perqu qui s'encarregava de custodiar les imatges era aquest cos municipal.

Amb aquest nou conveni previst per Interior, que tindr una vigncia de quatre anys, seran els ajuntaments els qui adquiriran i installaran els dispositius, mentre que la custdia de les imatges correspondr als Mossos d'Esquadra.

La Conselleria destaca que, amb aquesta mesura, donen resposta a les peticions dels municipis sense Policia Local per millorar la seva seguretat, perqu la installació de cmeres en espais públics permetr prevenir i investigar illícits administratius i penals.