Publicat 14/10/2015 11:59

El Govern "estudiarà" una prestació universal per a l'atenció de 2.500 euros anuals

Preveu reunir-se amb Fedaia en les pròximes setmanes per analitzar la proposta

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Benestar Social i Família en funcions, Neus Munté, ha afirmat aquest dimecres que el Govern "estudiarà" la prestació universal per a la criança de 2.500 euros per a nens de fins a 17 anys que proposa la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Fedaia) en la seva campanya 'La infància no pot esperar'.

Fedaia, que agrupa 94 entitats, ha presentat la mesura aquest dimecres al XIX Fòrum Fedaia 'Fent camí amb els infants', inaugurat per la seva presidenta, Conxi Martínez; la consellera Neus Munté; la tinenta d'alcalde de Barcelona Laia Ortiz; la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, i el director de l'Àrea Social de la Fundació Bancària La Caixa, Marc Simón.

En unes declaracions als mitjans, Munté ha dit que la Generalitat està disposada a analitzar la proposta perquè "és rigorosa i està avalada per estudis ben fets", a més que va en la línia de la compactació i simplificació d'ajudes que el Govern ha començat a estudiar, ja que hi ha una gran varietat de prestacions que competeixen en departaments i lleis diferents.

De fet, ha expressat que està prevista una reunió amb la presidenta de Fedaia per poder analitzar de manera més concloent aquesta iniciativa: "Hi ha diverses maneres de millorar aquestes prestacions, com una renda garantida universal; per tant, hem de mirar com quadrem totes aquestes propostes", amb l'objectiu de millorar l'acció protectora sobre aquestes persones.

El vicepresident de Fedaia David Ruiz ha explicat que aquesta ajuda universal, que cobreix el 50% del cost de la criança, garantiria els drets de la infància, suposaria un estalvi econòmic i canviaria la situació de discriminació que provoquen algunes prestacions perquè perjudiquen les rendes baixes, a més que facilitaria els tràmits i reduiria càrregues burocràtiques.

La campanya també proposa repensar l'actual model econòmic per impulsar un nou sistema que "garanteixi la sostenibilitat de les polítiques socials destinades a protegir la infància i les famílies", i garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació per millorar la qualitat i l'equitat i reduir l'abandonament escolar prematur per trencar el cercle de la pobresa.

Recorda que Catalunya i Espanya destinen tan sols un 3,4% i un 4,3%, respectivament, del seu PIB a educació, davant del 5,25% que dediquen com a mesura els països de la UE, un fet que Munté ha vinculat a "la falta d'eines potents des d'una perspectiva econòmica" que dificulten arribar al nivell d'inversió de la UE.

"Estic convençuda que quan millori el finançament aquest és un projecte prioritari a millorar", ha subratllat la consellera en recordar que Catalunya s'ha fixat acostar-se als nivells d'inversió europeus, com recull el Pacte per a la Infància i l'Adolescència.

En el fòrum, que es farà fins a aquest dijous, la presidenta de Fedaia ha insistit que la "prioritat" de la federació és revertir la situació actual que viu la infància a Catalunya i avançar cap a garantir els drets dels nens amb igualtat d'oportunitats, raó per la qual ha llançat aquesta campanya de sensibilització ciutadana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés