Publicat 01/04/2021 14:38CET

El Govern estudia limitar el nombre d'escaladors a Margalef (Tarragona)

Zona d'escalada de Margalef (Tarragona)
TERRITORIO Y SOSTENIBILIDAD

TARRAGONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat estudia limitar el nombre d'escaladors a la zona de Margalef (Tarragona) després d'un estudi que ha encarregat el Parc Natural del Montsant.

En un comunicat d'aquest dijous, el departament ha explicat que l'estudi, que ha redactat l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Inefc), ha detectat que el parc rep 10.000 visites més de les que pot assumir, la qual cosa "genera un desequilibri que pot repercutir en l'harmonia d'aquest espai natural".

S'han constatat dos problemes: la superació puntual de la capacitat de càrrega en determinats mesos de l'any, i la falta de funcionalitat de les àrees d'acolliment, amb efectes col·laterals, segons la Conselleria, en la gestió de residus o l'aparcament de vehicles als vorals de la carretera.

L'estudi proposa estratègies per compaginar la pràctica de l'escalada amb la preservació de l'espai natural, que passen per millorar el punt d'informació i la presència de senyalització sobre la normativa d'ús, impulsar una associació de veïns o escaladors, revisar la situació d'infraestructures i neteja de la zona, fer campanyes educatives i valorar la instal·lació de banys portàtils.

A més, es proposa canalitzar l'ús actual de Margalef cap a altres zones del parc, identificant i difonent cinc sectors que també poden acollir escaladors durant els mesos crítics, i també controlant l'aforament de Margalef a través d'una possible reserva d'aparcament obligatòria o a través d'una ecotaxa pactada.

Finalment, Inefc també demana contemplar una ampliació de les zones d'aparcament i redirigir l'acampada a zones no autoritzades.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés