Publicat 29/5/2019 15:05:04 +02:00CET

El Govern estudia les propostes de 4 escoles municipals i 6 de privades per integrar-se en la xarxa pública

El Govern catalana recorrerà la fallada que declara nul·la l'habilitació de mestres per impartir ESO
DAVID ZORRAKINO/EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat que el departament té "sobre la taula" sol·licituds de quatre escoles i instituts municipals i de sis centres de titularitat privada per integrar-se en la xarxa pública.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, després de l'aprovació del Govern d'un decret llei per regular la integració de centres docents municipals o privats en la seva xarxa, ha explicat que estan parlant amb quatre escoles o instituts de titularitat municipal o consorcis.

Pel que fa a les privades, ha assegurat que es tracta de sol·licituds de mitja dotzena de centres, que per raons de "baixa matriculació, problemes econòmics en la gestió o congregacions religioses" volen tancar centres i també els tenen sobre la taula per si la Generalitat té necessitats d'escolarització.

Ha advertit que la Generalitat no es farà càrrec del deute que puguin tenir centres privats, i ha remarcat que sempre ha de ser la titularitat del centre qui sol·liciti a la Generalitat integrar-se en la xarxa pública.

En la roda de premsa de presentació de l'oferta final del Consorci d'Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat que la meitat de les privades que s'està estudiant integrar són de la ciutat de Barcelona, mentre que no n'hi ha cap de titularitat municipal.

Gonzàlez-Cambray ha remarcat que el decret de la Generalitat "donarà cobertura i anirà obrint i revelant el futur", però ha advertit que no s'integraran tots els centres que ho sol·licitin sinó aquells que responguin a necessitats d'escolarització i sempre per sol·licitud del titular.