El Govern espanyol treballa amb la Comissió Europea per arribar a una solució europea comuna per a l'Open Arms

Publicat 14/8/2019 17:48:11CET
Persones rescatades en el mar en el vaixell Open Arms
OPEN ARMS

MADRID, 14 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol en funcions està contribuint, amb la Comissió Europea i altres països, a arribar a una solució europea comuna per a l'Open Arms, l'embarcació de rescat que porta 147 migrants a bord i espera un port segur on desembarcar des de fa 13 dies, han confirmat a Europa Press diverses fonts governamentals.

Les mateixes fonts han detallat aquest dimecres que "Espanya confia que s'aconsegueixi" la citada solució europea comuna, mentre que fonts comunitàries han assegurat que els contactes "estan en curs" i accepten de bon grat que alguns estats membre hi participin "activament".

"Continuen aquests contactes, i celebrem que alguns estats membre hi estiguin activament implicats, en aquest moment no entrarem en els detalls sobre els nostres intercanvis amb els països", han apuntat des de Brussel·les.

En aquest sentit, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha negat que l'Executiu de Sánchez hagi evitat buscar solucions a la situació de l'Open Arms i ha confirmat l'existència de "converses".

"Tinc la convicció que el Govern no s'ha posat de perfil, sinó que està contribuint amb la Comissió Europea i altres països en la cerca d'una solució", ha explicat Narbona. "Ara s'estan produint converses que han de portar a una solució positiva i per això és necessària tota la discreció per la nostra banda", ha indicat la dirigent socialista.

La ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, ha eludit respondre sobre la petició d'asil presentada a l'ambaixada espanyola de Malta per a la trentena de menors que viatgen al vaixell. "No és el moment de donar detalls, es treballa des de diferents opcions", ha conclòs Calviño.

Per la seva banda, el fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha assegurat aquest dimecres mantenir contactes amb els presidents de França i Alemanya, Angela Merkel i Enmanuele Macron, així com amb el president del Parlament Europeu sobre la situació dels 147 migrants que continuen a 25 milles de Lampedusa a l'espera d'un port segur per desembarcar.

Òscar Camps ha assegurat no obstant això no haver pogut contactar personalment amb el president espanyol, Pedro Sánchez, qui ha declinat en tres ocasions en els darrers mesos reunir-se amb el fundador de l'ONG espanyola.