Actualitzat 24/11/2020 11:35 CET

El Govern espanyol proposa limitar les reunions i el toc de queda per les festes de Nadal

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a La Moncloa. Madrid (Espanya), 19 de novembre del 2020.
Moncloa

MADRID, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament nocturn entre les 1.00 hores i les 6.00 hores els dies 24 i 31 de desembre, la nit de Nadal i la nit de Cap d'Any, segons s'estableix en l'esborrany 'Propostes de mesures de salut pública per fer front a la covid-19 per celebrar les festes de Nadal', al qual ha tingut accés Europa Press.

En concret, el document assenyala que es recomana que les reunions familiars es limitin als membres que pertanyen al mateix grup de convivència, tot i que en cas que hi hagi algun membre extern amb qui no es conviu habitualment, les reunions siguin de fins a un màxim de 6 persones i es garanteixin les mesures de prevenció (6M), independentment de si són familiars o no.

A més, recomana evitar o minimitzar les reunions socials (celebracions de feina, antics alumnes o clubs esportius, entre altres) i, en cas que se celebrin, hauran de ser d'un màxim de 6 persones i preferiblement a l'exterior (a l'aire lliure o en terrasses amb màxim de 2 parets).

No haurien d'assistir a cap reunió familiar o social les persones que s'han diagnosticat amb covid-19 i encara estan en període de transmissibilitat; tenen símptomes de covid-19; esperen els resultats de la prova diagnòstica, o es poden haver exposat a algú amb covid-19 durant els darrers 14 dies.

Ara bé, es recorda que en tots els casos s'han de mantenir les mesures de prevenció (6M): mascareta (ús de la mascareta sempre que sigui possible); mans (rentat de mans freqüent); metres (distància física); maximitzar la ventilació i activitats a l'aire lliure (mantenir les finestres i portes obertes quan sigui segur i factible segons la temperatura); minimitzar el nombre de contactes (preferiblement sempre els mateixos); i "m'estic a casa si hi ha símptomes, diagnòstic o contacte".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés