Publicat 4/2/2020 16:53:45 +01:00CET

El Govern destinarà 11 milions d'euros per pal·liar els efectes del temporal Gloria

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ofereix una roda de premsa posterior al Consell Executiu al Palau de la Generalitat, Barcelona (Espanya), 4 de febrer del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

També aprova 10,7 milions per atenuar els danys que va causar el temporal de pluges a finals d'octubre

BARCELONA, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat una primera partida d'11 milions d'euros que provenen del fons de contingència per pal·liar els efectes del temporal Gloria que va afectar Catalunya fa dues setmanes, i que es destinaran als danys agraris i pesquers.

Així ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, en la qual ha detallat que es concretaran a través de línies d'ajudes i préstecs.

Actualment el Govern està avaluant tots els danys que va efectuar el temporal Gloria i està analitzant les actuacions que s'han de dur a terme per recuperar la normalitat i garantir la seguretat en cas que hi hagi possibles episodis.

Segons el càlcul de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, les zones més afectades han estat el delta de l'Ebre, on el temporal va afectar 3.300 hectàrees de cultiu d'arròs, la zona del Baix Ter (Girona), amb 12.000 hectàrees de sòl agrícola inundades, i els horts de la llera del riu Tordera, amb 326 hectàrees de cultiu afectades.

10,7 MILIONS PER A CONQUES INTERNES

El Govern també ha aprovat una altra partida de 10,7 milions euros per reparar les lleres de les conques internes que va afectar el temporal de pluges del 22 i 23 d'octubre del 2019 després de les valoracions que han fet els serveis tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

L'objectiu és reparar els danys provocats en el domini públic hidràulic, en els sistemes públics de sanejament en alta, en les infraestructures de proveïment en alta i a la xarxa de control de l'ACA.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 2. 2

  Coronavirus.- El Banc dels Aliments impulsa una campanya de recollida a Tortosa (Tarragona)

 3. 3

  Endesa inverteix 1,1 milions a Deltebre (Tarragona) per millorar el servei

 4. 4

  Coronavirus.- El Festival de Sitges ajudarà a cercar finançament per a set produccions

 5. 5

  Junqueras apel·la als valors de les obres clàssiques per afrontar la pandèmia