Publicat 13/12/2019 18:05:53 +01:00CET

El Govern destina 8,6 milions a incorporar 60 investigadors al sistema d'investigació

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

La Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat destinarà un total de 8.658.000 euros a la convocatòria del 2019 del programa Beatriu de Pinós d'ajudes a la contractació de personal investigador postdoctoral al sistema català d'investigació.

El programa permetrà contractar 60 investigadors amb experiència postdoctoral a l'estranger que es podran incorporar a qualsevol universitat, centre d'investigació o fundació hospitalària de Catalunya, ha informat aquest divendres Universitats en un comunicat.

Igual que en l'edició del 2018, la convocatòria d'aquest any manté la durada dels contractes de tres anys, així com l'increment salarial i els diners complementaris per dur a terme activitats d'investigació i desenvolupament professional.

El director general d'Investigació, Joan Gómez Pallarès, ha destacat que el programa Beatriu de Pinós és una "eina de gran utilitat" per atreure i retenir talent, i que les ajudes posicionen internacionalment Catalunya.

El programa Beatriu de Pinós es convoca anualment des del 2005 i ha permès la contractació de 649 investigadors de les entitats d'investigació catalanes, i també ofereix al personal investigador formació en competències transversals per millorar les seves perspectives professionals.