Publicat 20/07/2021 12:09CET

El Govern destina 6,2 milions en préstecs a empreses i entitats culturals

El Govern destina 6,2 milions en préstecs a empreses i entitats culturals
GOVERN

BARCELONA, 20 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Català de les Empreses Culturals (Icec), en col·laboració amb l'Institut Català de Finances (ICF), ha obert aquest dimarts una convocatòria de línies de préstecs per a empreses i entitats del sector cultural per a inversions i circulant, per un total de 6,2 milions d'euros, ha informat la Conselleria de Cultura de la Generalitat en un comunicat.

Els préstecs, que es poden demanar fins al 21 d'octubre, es destinaran a impulsar el finançament de projectes que requereixen inversions en actiu fix o necessitats de circulant, per donar continuïtat a la línia ICF Cultura, o finançar necessitats de circulant per a projectes i serveis culturals que s'han vist afectats per la pandèmia, en la línia ICF Cultura Liquiditat.

La Generalitat ha assegurat que aquesta línia de préstecs permet continuar finançant projectes relacionats amb la producció, distribució, comercialització i difusió o exhibició de béns o serveis culturals desenvolupats per empreses i entitats sense ànim de lucre comptant amb un fons de garantia de la Conselleria de Cultura, que assumeix per a les dues línies el 80% dels riscos vius de les operacions i que facilita l'accés al crèdit amb condicions avantatjoses.

L'import del préstec ICF Cultura oscil·la entre un mínim de 20.000 euros i un màxim de 600.000, en el cas que es tracti d'un crèdit per a circulant, o d'un milió d'euros, en el cas que el préstecs siguin una inversió.

Els préstecs per a inversions tenen un termini màxim de retorn de 10 anys, amb un període de carència d'amortització de capital de fins a dos anys, i amb un tipus d'interès màxim de l'Euríbor a 12 mesos al 3,95%, mentre que en el cas de préstecs per finançar necessitats de circulant el termini de retorn és d'un màxim 5 anys i un període de carència d'un any.

El préstec ICF Liquiditat es pot demanar per cobrir les necessitats de liquiditat vinculades a projectes de les empreses i entitats afectats per la situació derivada de la pandèmia de covid-19.

En aquesta ampliació de la línia, que es va obrir el març del 2020 amb un import global de 10 milions d'euros, es mantenen les mateixes condicions als sol·licitants: poden demanar préstecs d'entre 20.000 i 300.000 euros, amb un termini màxim de cinc anys i amb un tipus d'interès màxim d'Euríbor a 12 mesos i un diferencial d'un 3%, en una línia que no té comissió de cobertura.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés