Publicat 07/12/2021 16:03CET

El Govern destina 10,5 milions a finançar universitats i centres de recerca

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa després del Consell Executiu
EUROPA PRESS

Subvenciona amb 598.000 euros el projecte de promoció escolar d'alumnes del poble gitano

BARCELONA, 7 des. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha acordat transferir un total de 10,5 milions d'euros a la Conselleria de Recerca i Universitats per atendre les necessitats de finançament de les universitats públiques i centres de recerca catalans.

L'aportació, a proposta de la Conselleria d'Economia i Hisenda i procedent dels fons extraordinaris d'aquest departament, es destina a centres de recerca (2 milions), universitats públiques (6,5 milions) i fundacions i altres entitats participades pel sector públic de la Generalitat (1 milió).

D'altra banda, la Generalitat ha autoritzat la Conselleria de Recerca i Universitats a transferir un total de 17,4 milions a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (Agaur) per finançar la convocatòria 2021 d'ajuts per a les activitats dels grups de recerca.

La Generalitat també ha aprovat una subvenció de 598.000 euros per finançar el projecte de promoció escolar d'alumnes del poble gitano i subscriu un conveni amb la Fundació Privada Pere Closa per a la formació i la promoció en l'actual curs escolar.

L'objectiu del projecte és assolir l'èxit escolar entre els alumnes del poble gitano, dotant els centres educatius amb un alt percentatge d'alumnes d'un suport extraordinari que ajudi a promoure el valor de l'escolarització.

El Pla de millora d'oportunitats educatives, iniciat el curs passat, té l'objectiu de reforçar els centres de màxima complexitat educativa perquè comptin amb els recursos necessaris per compensar l'empitjorament de les desigualtats educatives derivades de la pandèmia.

El curs passat formaven part del projecte de promoció escolar 122 centres educatius, 3.000 alumnes i 2.374 famílies.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés