Actualitzat 29/10/2018 10:42:25 +00:00 CET

El Govern destaca la seva aposta per la gestió modulable i la investigació en l'àmbit de l'aigua

Marta Subirà, en la inauguració de la cimera Amwaj 2018
GOVERN

BARCELONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà, ha destacat aquest dilluns l'aposta de Catalunya per la gestió modulable i la investigació en l'àmbit de la gestió de l'aigua.

En la inauguració de la cimera Amwaj 2018 a Barcelona, ha assenyalat que Catalunya disposa de diverses fonts de proveïment que "permeten fer una gestió modulable i flexible dels diferents recursos", en al·lusió a la disponibilitat d'aqüífers i la incorporació de la dessalinització, ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

L'impacte del canvi climàtic provocarà, a més, la previsible reducció de les aportacions d'aigua dels rius, per la qual cosa Catalunya apostarà per noves tecnologies com la reutilització, i s'"erigirà com una font de proveïment complementària".

El fòrum preveu la visita al terciari de la depuradora del Llobregat, una instal·lació que produeix aigua regenerada per a usos ambientals i que en un futur preveu esdevenir una mesura per complementar el proveïment d'aigua.

La Generalitat també ha destacat la seva aposta per la innovació, i ha recordat que la setmana passada l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va encetar la convocatòria d'ajudes en matèria de R+D+i en la gestió de l'aigua, amb un pressupost d'1,3 milions d'euros.

Subirà també ha emfatitzat el sanejament a Catalunya, amb 517 depuradores en servei que sanegen les aigües residuals de més del 97% de la població.