Publicat 10/3/2020 15:39:08 +01:00CET

El Govern demana un "ús responsable" del 061 després d'una allau de trucades

Personal sanitari ala porta d'Urgències de l'Hospital Clínic de València on es troba ingressat un pacient amb coronavirus, València (Espanya).
Rober Solsona - Europa Press

BARCELONA, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha demanat aquest dimarts que es faci un "ús responsable" del telèfon 061 Salut Respon després de rebre una allau de trucades, ha informat en un comunicat.

El número de trucades al 061 han augmentat "de manera extraordinària" els darrers dies, i dilluns va registrar prop de 18.000 trucades, respecte la mitjana de trucades diàries, que el 2019 va ser de 6.700.

En aquest context, el departament demana un ús responsable i la "màxima complicitat possible" a la ciutadania a causa d'aquesta situació extraordinària.

El departament també ha recordat que es pot trucar a l'atenció primària per a qualsevol dubte, i quant a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112.

Ha recordat que en els últims dies s'ha reforçat el servei del 061 Salut Respon amb mesures extraordinàries, com ara un increment del nombre de professionals.

Així mateix, ha elaborat un test com a nova eina que permet, "de manera molt ràpida i senzilla", conèixer si es compleixen els criteris d'infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061; està disponible en aquesta web 'http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus-test/'.