Publicat 6/9/2019 22:41:04 +02:00CET

El Govern d'Andorra assegura que els formatges Bethmale amb listèria no han arribat al país

Listeria monocytogenes en una mostra
RECTORADO UNIVERSIDAD COMPLUTENSE

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 6 set. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha assegurat aquest divendres que els formatges de llet crua Bethmale contaminats amb listeria de les marques Comptoir des Affineurs i Capitoul no s'han comercialitzat al país.

Les autoritats andorranes ho han explicat en un comunicat, després que informacions hagin apuntat que productes làctics afectats podrien haver-se comercialitzat a Andorra, cosa que neguen.

El bacteri s'ha detectat a França en alguns lots de formatge Bethmale comercialitzats per establiments Magasins O i Géant Casino, que compten amb franquícies a Andorra.

El Govern ha llançat un missatge de tranquil·litat, afirmant que des del Ministeri de Salut no es té constància que els formatges afectats s'hagin comercialitzat a Andorra.

Responsables del Ministeri de Salut han contactat amb els establiments que podrien comercialitzar aquests productes a Andorra i cap d'ells ha venut les marques de formatge afectades.

El Govern ha assegurat que no s'ha rebut cap comunicat oficial a través del sistema d'alerta ràpida per a aliments de la UE que confirmi que els productes afectats hagin arribat a Andorra.

No obstant això, i "d'acord amb el principi de precaució", des del Govern s'ha difós una llista de lots i dates de consum preferent dels productes contaminats, i ha demanat que no es consumeixin els productes que puguin coincidir.