Publicat 15/7/2020 21:06:27 +02:00CET

El Govern d'Andorra aprova el projecte de Llei per a l'adhesió a l'FMI

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha aprovat el projecte de Llei d'acompanyament del procés d'adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) en la sessió del Consell de Ministres que ha celebrat aquest dimecres.

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha explicat que es tracta d'un document concís", un text de caràcter tècnic d'acompanyament que inclou els elements per establir les condicions per poder ser membre de l'organització internacional.

Jover ha recordat que de concloure's amb èxit tot el procés, Andorra seria el membre del FMI número 190 i que la quota per formar part de la institució seria de 101,6 milions d'euros.

D'aquesta quantitat, només s'haurien de bloquejar uns 264.000 euros, que comptabilitzarien com a reserves del Govern, i el cost anual efectiu seria entorn als 4.677 euros.

COMPAREIXENÇA Al PARLAMENT

Jover no ha volgut donar més detalls i ha explicat que durant la seva compareixença d'aquest dijous en el Consell General --parlament--, davant de la comissió legislativa de finances, presentarà amb més deteniment el projecte de Llei aprovat.

El ministre de Finances ha assegurat que anirà al Consell General amb "voluntat de cercar l'acord" i ha defensat que allí s'hauran de fer les valoracions polítiques que es considerin oportunes, i perquè així sigui ell respondrà davant les inquietuds i dubtes dels parlamentaris.

"Mereix que tinguem el gest d'oblidar les paraules ja dites", ha manifestat Jover, en relació a les declaracions del líder de l'oposició, el socialdemòcrata Pere López, després de criticar el ministre per "mentir" a la població.

El membre de l'Executiu ha demanat que el gest es faci per les dues parts i ha insistit que vol resoldre dubtes perquè es pugui "sortir amb una unanimitat", tant a favor del projecte de Llei com en la ratificació del conveni.