Publicat 4/8/2020 13:30:24 +02:00CET

El Govern i Creu Roja signen un conveni per millorar la col·laboració en atendre emergències

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i el president de Creu Vermella Catalunya, Josep Quitet, signen un conveni per millorar la col·laboració en atendre emergències, a 4 d'agost de 2020.
CONSELLERIA DE INTERIOR

Inclou programes per a població especialment vulnerable i per donar serveis bàsics en casos greus

   BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Interior de la Generalitat i Creu Roja han formalitzat aquest dimarts un nou conveni en matèria d'emergències i protecció civil per augmentar i millorar la col·laboració davant de nous episodis i respondre les necessitats de les persones afectades.

   Han signat el conveni el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, ha explicat el Departament en un comunicat.

   L'acord inclou programes per atendre a població especialment vulnerable, i incorpora la col·laboració perquè Creu Roja doni suport logístic per proveir serveis bàsics i per atendre als afectats en episodis de risc greu i emergència.

   El conveni també recull la col·laboració en dispositius preventius, de vigilància, socorrisme i salvament aquàtic, a més de la participació en campanyes d'autoprotecció.

   Creu Roja ha posat a la disposició de la Conselleria els seus Equips de Resposta Immediata en Emergències (Erie) d'alberg provisional i logística, a més de recursos d'intervenció psicosocial, rastreig i recerca amb gossos, equips de salvament aquàtic i material d'hospital de campanya.

   Per millorar la coordinació, el conveni inclou un protocol d'activació i coordinació de Creu Roja així com un protocol pel suport operatiu a Bombers de la Generalitat.

   La Conselleria d'Interior i Creu Roja ja col·laboren en matèria de protecció civil a través del conveni signat el 2011, pel qual l'entitat ha donat suport en actuacions de prevenció, sensibilització i difusió de riscos, i en emergències com la caiguda de l'avió de Germanwings, l'atemptat a Barcelona el 2017, el temporal 'Glòria' i la pandèmia de coronavirus.