Publicat 23/12/2019 18:32:24 +01:00CET

El Govern crea dues empreses públiques per gestionar els hospitals de Reus i Móra d'Ebre

Els consellers Meritxell Budó i Damià Calvet
EUROPA PRESS

TARRAGONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat crear dues empreses públiques per gestionar l'Hospital Sant Joan de Reus i el de Móra d'Ebre (Tarragona), fins avui governats per organismes municipals de Reus, ha afirmat en un comunicat aquest dilluns després del Consell Executiu.

Aquestes empreses estaran adscrites a la Generalitat a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), i amb aquestes es "reforça la viabilitat d'aquests centres" davant els reptes de futur del sistema sanitari públic.

"Aquests acords compten amb el vistiplau d'ambdues parts", el Govern i l'Ajuntament de Reus, i ha suposat una gestió complexa perquè hi havia un entramat d'empreses municipals que s'encarregaven de tots dos centres i de l'atenció primària de la zona.

La nova empresa Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp gestionarà el centre de Reus i l'atenció primària dels municipis d'Almoster, Argentera, Botarell, Cambrils, Duesaigües, Montbrió del Camp, Riudecanyes, Riudoms, la Selva del Camp, l'Hospitalet de l'Infant, Masboquera, Masriudoms, Vandellós, L'Hospitalet de l'Infant i Vinyols i els Arcs.

La segona, Salut Terres de l'Ebre, es farà càrrec de l'Hospital de Móra d'Ebre, i el Govern ha detallat que en els propers dies es materialitzaran les cessions d'actius i passius i tots els procediments jurídics que començaran amb la signatura d'un conveni, després de la creació d'aquestes empreses.