Publicat 22/5/2019 19:39:15 +02:00CET

Govern i Conselh d'Aran acorden la col·laboració en el traspàs de serveis d'emergències

Govern i Conselh d'Aran oficialitzen l'acord de col·laboració en el traspàs de serveis d'emergències
GOVERN

LLEIDA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i el síndic d'Aran, Carlos Barrera, han oficialitzat aquest dimecres un acord sobre procediments de col·laboració en el traspàs de la gestió dels serveis d'emergències i protecció civil en l'àmbit de la prevenció, extinció d'incendis i salvaments i rescats de muntanya.

En un comunicat, la Conselleria ha informat que Buch ha declarat que l'acord homologa l'Aran a tots els territoris de Catalunya però que, a més, li dona un tracte diferencial, i ha explicat que la Generalitat "farà una transferència econòmica perquè el Consell gestioni el servei, que és qui té totes les competències i singularitat".

La regulació establia que el Conselh Generau d'Aran exercia la competència de gestió de serveis d'emergència i protecció civil --incloent planificació i execució de mesures relatives a emergències, transport sanitari, rescats de muntanya i prevenció i extinció d'incendis--.

El nou acord entrarà en vigor quan ho aprovi el Govern català i permetrà culminar la transferència total dels serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvaments de la Generalitat al Conselh, per la qual cosa es preveu un període de transició fins a la plena implementació de competències a partir de l'1 de gener del 2023.

Buch ha ressaltat que amb aquesta iniciativa es dona compliment a un dels objectius del Govern i que és que tot el país tingui els mateixos serveis i que "en el cas dels Bombers, que totes les comarques de Catalunya i l'Aran tinguin un parc de primera sortida, obert 24 hores els 365 dies de l'any".

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 3. 3

  Personalitats vinculades a Badalona (Barcelona) animaran a quedar-se a casa en xarxes socials

 4. 4

  Catalunya separa i trasllada a ancians de residències a diversos hotels i centres

 5. 5

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades