Publicat 3/10/2019 10:32:07 +02:00CET

El Govern condemna la mort d'una dona de Cornellà de Llobregat per presumpta violència masclista

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó
GOVERN

BARCELONA, 3 oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha condemnat aquest dijous el feminicidi d'una dona de Cornellà de Llobregat (Barcelona) presumptament per violència masclista al Regne Unit, i ha expressat el seu condol a la família.

El Govern ha anunciat en un comunicat que mostrarà el seu rebuig a l'assassinat de la jove, de 28 anys, amb un minut de silenci a les 12.00 hores a les cinc seus de l'Institut Català de les Dones.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha lamentat els fets i ha reafirmat el compromís del Govern "en l'erradicació de la violència masclista i en la millora constant" dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació.

El cos de la víctima es va trobar amb diverses punyalades dissabte al seu habitatge de Southampton, i la policia va detenir el sospitós, un home de 29 anys que va haver de ser traslladat a l'hospital.

CONTRA EL MASCLISME

Budó ha criticat que la violència masclista destrueix vides i impedeix el desenvolupament de drets, igualtat d'oportunitats i llibertats: "Hem de recordar que la causa de la violència masclista és el masclisme", com a conducta de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones encara normalitzada, ha dit.

Ha recordat que el Govern va aprovar al juliol les actuacions de prevenció i erradicació dins del II Programa d'intervenció integral contra la violència masclista, un dels eixos del Pla estratègic de polítiques d'igualtat de gènere 2019-2022.