El Govern condemna el doble assassinat masclista d'Esplugues (Barcelona)

Publicat 6/1/2020 14:24:45CET
La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa el 17 de desembre del 2019.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha condemnat el presumpte doble assassinat masclista que ha tingut lloc aquest dilluns a Esplugues de Llobregat (Barcelona) i ha convocat un minut de silenci a les 12.00 hores aquest dimarts davant les diferents seus de l'Institut Català de les Dones, ha informat en un comunicat.

La consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, ha defensat el "ferm compromís" del Govern per eradicar tot tipus de violències masclistes i continuar amb la feina coordinada per a la prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes.

"Cal ser ferm contra qualsevol mostra de violència masclista que detectem en el nostre entorn. Cadascun en el seu àmbit d'influència pot ser agent i lluitar en contra. Només si avancem cap a la igualtat efectiva de dones i homes avançarem en l'eradicació de les violències masclistes", ha sostingut Budó.

Budó ha recordat que les dones que ho necessitin poden dirigir-se al servei confidencial permanent i de 24 hores al 900.900.120 o als diferents Servei d'Informació i Atenció a les Dones (Siad).

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home, de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Espluges, per presumptament haver matat la seva dona, de 28 anys, i seva filla, de tres anys, al seu domicili.

Contador