El Govern concedeix 60 ajudes Beatriu de Pinós de tres anys a investigadors

Publicat 19/9/2019 18:09:24CET
Seu de la Secretaria d'Universitats de la Generalitat
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 set. (EUROPA PRESS) -

El Govern, a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (Agaur), ha concedit 60 ajudes Beatriu de Pinós per a la contractació de personal investigador postdoctoral a universitats, centres d'investigació i hospitals de Catalunya.

Per primer cop, les ajudes preveuen una durada dels contractes de tres anys i un increment salarial i de diners complementaris per a activitats d'investigació gràcies al cofinançament del programa europeu Marie Sklodowska-Curie-Cofund en el Programa H2020, ha informat aquest dijous la Secretaria d'Universitats en un comunicat.

La convocatòria, finançada per la Secretaria d'Universitats i Recerca i amb cofinançament europeu, està dotada amb un total de 8.658.000 euros, i els investigadors contractats abordaran temàtiques com l'Alzheimer, els efectes del canvi climàtic i l'ús de satèl·lits.

Les ajudes s'han concedit a 33 dones i 27 homes de 12 nacionalitats diferents, amb experiència internacional i una trajectòria professional d'excel·lència.

En aquesta convocatòria es van rebre un total de 310 sol·licituds, i al llarg de la trajectòria del programa Beatriu de Pinós --actiu des del 2005-- s'han concedit ajudes per incorporar 649 investigadors.