Publicat 8/10/2019 13:47:59 +02:00CET

El Govern combatrà l'"antigitanisme" amb un institut

La consellera Meritxell Budó
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha donat llum verda a la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei de creació de l'Institut Català del Poble Gitano en una iniciativa pionera a Europa que vol combatre l'"antigitanisme", ha explicat aquest dimarts la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, en roda de premsa després del Consell Executiu.

L'institut suposarà la creació d'un organisme autònom de referència que proposarà directrius sobre polítiques adreçades al poble gitano i buscarà millorar l'ocupació i la inserció laboral de la població gitana i treballar per aconseguir l'èxit educatiu dels nens i joves d'aquesta comunitat.

També vol contribuir a la promoció de les dones gitanes i a la incorporació de les seves veus en espais de participació i de decisió, ha afirmat la consellera de la Presidència.

El nou organisme ha de garantir l'aplicació de polítiques públiques en favor del poble gitano, així com potenciar la participació de les persones gitanes en les mesures i decisions que els afecten.

Entre les seves funcions, hi figura la compilació d'informació i documentació sobre la situació actual de les persones gitanes al territori català.

Amb aquesta iniciativa, el Govern vol apostar per definir polítiques públiques específiques per a grups vulnerables de patir desigualtats socials, com és el poble gitano, i millorar-ne les condicions de vida.