Publicat 31/5/2019 17:15:08 +02:00CET

El Govern central en funcions lamenta la mort d'un treballador per una fuita d'amoníac en una planta de Tarragona

EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

MADRID, 31 maig (EUROPA PRESS) -

La ministra portaveu del Govern central en funcions, Isabel Celaá, ha assegurat que al Govern d'Espanya l'"entristeix" la mort d'un treballador a conseqüència de la fuita d'amoníac registrada aquest divendres en una empresa del Polígon Nord de Tarragona, a La Pobla de Mafumet, en la qual un altre treballador està ferit en estat crític i 14 més, lleus, així com tres bombers.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en funcions, Celaá ha assegurat que "no hi ha cap perill" per la fuita d'amoníac per als ciutadans. "Hem de lamentar aquesta mort i aquests ferits", ha conclòs.

L'accident s'ha produït durant aquest divendres a conseqüència d'una fuita d'amoníac que ha causat la mort d'un treballador, un ferit crític i 14 més de lleus.

El ferit crític ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, mentre que un altre treballador ferit lleu ha estat evacuat al Joan XXIII de Tarragona, i la resta han estat atesos 'in situ', segons les dades del Sistema d'Emergències Mèdiques (Sem), que ha activat nou ambulàncies, dos helicòpters medicalitzades, diverses unitats de serveis especialitzats i l'equip de psicòlegs.

Diversos treballadors de l'empresa, seguint els protocols interns de les empreses de la zona, en detectar l'olor d'amoníac han visitat els serveis mèdics de les seves indústries, sense que consti cap afectació rellevant.

Protecció Civil ha desactivat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) després que la fuita s'hagi parat sobre les 11.30 hores, i segons les informacions preliminars, ha estat d'entre 500 litres i 600 litres d'amoníac d'un tanc amb capacitat de 20.000 litres, que en contenia 800.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís de l'empresa Carburos Metálicos a les 9.05 hores informant de la fuita en un dipòsit d'amoníac a l'aire lliure però dins de les instal·lacions de la companyia.

S'ha activat la fase d'emergència del pla Plaseqcat per la fuita en les instal·lacions de l'empresa del Polígon Nord de Tarragona i a les 10.35 hores s'ha rebaixat a la fase d'alerta en constatar que no hi havia cap afectació exterior.