Publicat 17/11/2019 14:54:38 +01:00CET

El Govern central espera recuperar el 20% dels 86 milions que invertirà en la celebració de la Cimera del Clima a Madrid

La ministra de Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, durant una roda de premsa.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Espanya gastarà 86 milions d'euros en la celebració, el proper mes de desembre, de la Cimera del Clima de Madrid (COP25), encara que espera recuperar el 20% d'aquesta quantitat, uns 17 milions d'euros, segons recull en la memòria d'impacte econòmic del decret llei aprovat pel Consell de Ministres amb motiu d'aquest esdeveniment.

En l'informe fet per l'Executiu, recollit per Europa Press, s'especifica que el Ministeri de Transició Ecològica posarà a la disposició de la COP25 "crèdits per 86 milions d'euros", una xifra superior a la que la ministra Teresa Ribera, va anunciar aquesta setmana, quan va xifrar el cost de la cimera "entorn dels 60 milions d'euros".

No obstant això, aquesta quantitat seria el resultat de restar a aquests 86 milions d'euros les aportacions que, segons el Govern espanyol, faran els assistents a la conferència. En concret, organitzacions civils, associacions i empreses que aporten recursos "per fer-se visibles en aquesta cimera".

IMPACTE EN EL CONSUM I REPUTACIONAL

Encara que aquest import és "difícil de calcular", segons recull la memòria, al departament que dirigeix Ribera no li sembla arriscat entendre que podrien aconseguir "almenys el 20% dels costos pressupostaris", és a dir, més de 17 milions d'euros. Restats al crèdit inicial, la despesa de l'Executiu es reduiria fins als 69 milions d'euros.

"Cal valorar l'impacte reputacional que genera aquest tipus d'esdeveniment per l'Espanya Global", defensa també el Govern d'Espanya, així com l'impacte econòmic que suposarà l'augment de consum i l'ocupació hotelera pels milers de participants en les jornades. S'estima l'arribada d'unes 20.000 persones durant la celebració.