Publicat 16/11/2021 16:56

El Govern central aprova els criteris d'avaluació per a primria, ESO, batxillerat i FP d'aquest curs

Archivo - Arxiu - Entrada a l'IES Gregorio Peces-Barba, a Colmenarejo (Madrid)
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Es podr aprovar batxillerat amb una suspesa, la repetició ser excepcional i s'eliminen els exmens de juny i setembre a l'ESO

MADRID, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri d'Educació i FP, els nous criteris d'avaluació, promoció i titulació per a l'educació primria, secundria, batxillerat i formació professional, canvis que entraran en vigor aquest mateix curs 2021-2022.

El reial decret que s'ha aprovat aquest dimarts permetr als alumnes de 2n de batxillerat que obtinguin el títol amb una assignatura suspesa, contempla repetir curs com una cosa excepcional i eliminar les proves de recuperació de juny i setembre a secundria.

"Estem davant un nou sistema d'avaluació que impulsa la cultura escolar basada en la confiana, el treball collaboratiu i la participació", ha assenyalat aquest dimarts la ministra d'Educació i FP, Pilar Alegría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Segons ha indicat, aquest reial decret permet que Espanya s'adeqüi als estndards europeus, ja que contempla "un carcter integrador" en totes les etapes educatives, posa el focus en l'avaluació contínua i fa "un pas més" per reforar la personalització dels processos d'aprenentatge.

Amb aquests criteris, repetir ser considerat un fet excepcional, ja que tal com ha destacat la ministra, un 30% dels estudiants espanyols de 15 anys han repetit almenys un cop de curs, i les taxes d'abandonament escolar són del 16%, molt per damunt de la resta de pasos de l'entorn.

Les mesures que preveu el reial decret, sobretot les referents a repetir de curs, la titulació de batxillerat i els exmens de juny i setembre, han generat dures crítiques de l'oposició, que creu que amb aquesta norma s'engega a rodar la 'cultura de l'esfor'.

No obstant aix, la ministra d'Educació i FP, Pilar Alegría, ha assegurat que "la cultura de l'esfor no corre cap perill" amb aquesta norma, com tampoc amb la LOMLOE. I ha defensat la mesura: "La diferncia és promoure un esfor basat en la motivació, no un esfor basat en el cstig".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés