Publicat 17/5/2019 14:55:49 +02:00CET

El Govern català i Sarajevo estudien una candidatura conjunta per als JJOO d'Hivern del 2030

El Govern i Sarajevo estudien una candidatura conjunta per als JJOO D'Hivern de 2030
GENERALITAT

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

La Generalitat i el Govern del Cantó de Sarajevo (Bòsnia) han acordat estudiar una possible candidatura conjunta per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 i han incorporat la capital bosniana en el projecte de candidatura que ja té Barcelona, ha informat el Govern en un comunicat.

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, s'ha reunit aquest divendres amb el primer ministre del Cantó de Sarajevo, Edin Forto, a la capital de Bòsnia, i la trobada "ha servit per posar les bases d'una possible inclusió de la ciutat de Sarajevo" en la candidatura de Barcelona per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030.

"Hi ha una empatia molt forta i ganes d'enfortir una solidaritat i una connexió que sempre ha existit", ha destacat Bosch.

Ha afirmat que "Sarajevo és una ciutat que sempre ha tingut una relació privilegiada amb Barcelona i amb Catalunya", i ha sostingut que tots dos governs tenen voluntat d'enfortir aquests vincles i establir col·laboracions en l'àmbit de l'esport, el turisme i l'intercanvi cultural.

Bosch ha explicat que encara cal treballar molt per la possibilitat d'incloure Sarajevo a la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern, però que de moment tenen la voluntat de col·laborar: "Estem establint el marc de cooperació, la concreció vindrà més tard".

Així mateix, ha reivindicat que el Govern de Sarajevo té molta sensibilitat amb la situació que viu Catalunya, que "per sort no té res a veure amb la de Bòsnia fa uns anys".