Publicat 22/2/2019 18:34:59CET

El Govern catal i Sabadell acorden construir una residncia, un centre de dia i de serveis socials

SABADELL (BARCELONA), 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, i l'alcalde de Sabadell (Barcelona), Maties Serracant, han acordat aquest divendres la construcció d'una residncia de gent gran, un centre de dia i de serveis socials.

Ser el primer equipament d'aquestes característiques de titularitat pública a la ciutat, s'espera que estigui en funcionament el 2022, i se situar al Parc Central, al costat d'uns habitatges de lloguer per a gent gran, ha informat el consistori aquest divendres en un comunicat.

Tindr un cost aproximat de 8,4 milions d'euros, que assumir el consistori valles, i el Govern de la Generalitat garantir la sostenibilitat amb la concertació de places, amb una inversió anual de 2,2 milions d'euros.

La previsió és comenar les obres a finals del 2020 sobre una zona de 5.200 metres quadrats i s'estructurar en tres mbits: una zona de residncia de 3.500 metres quadrats, amb 102 places; un centre de dia amb 25 places i un centre de serveis socials, de 600 metres quadrats, on treballaran una vintena de professionals.

Així mateix, est previst edificar rees i serveis de suport, i Serracant ha subratllat la importncia de l'acord, perqu es "dona sortida a un dficit histric, aplicant, a més, un sistema innovador", perqu ser un equipament basat en un model renovat en l'atenció i gestió, més centrat en la persona i el seu benestar.

Ser un espai residencial organitzat per unitats de convivncia que permetran fomentar la relació entre els usuaris, alhora que hi haur lloc per a la intimitat, amb habitacions individuals i bany adaptat per a cada persona.