Publicat 22/5/2019 17:40:14 +02:00CET

El Govern català recorrerà la resolució que declara nul·la l'habilitació dels mestres per impartir cursos d'ESO

Els sindicats docents criden la vaga aquest dijous per revertir retallades
DAVID ZORRAKINO/EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha anunciat que recorrerà la sentència dictada per un jutjat del contenciós administratiu de Barcelona que declara "nul·les i il·legals" les resolucions del Govern de Catalunya que habilitaven els mestres de Primària a impartir matèries en els dos primers cursos d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) després d'una demanda del sindicat de professors de secundària Aspepc·Sps.

Segons han informat a Europa Press les fonts de la Conselleria d'Educació, la mesura es va dur a terme com a "excepcionalitat" perquè hi havia raons que la justificaven, per la manca de docents per impartir les matèries de Castellà, Català i Matemàtiques.

Les mateixes fonts han assegurat que en el recurs que presentaran després de la resolució del jutjat contenciós-administratiu 4 de Barcelona argumentaran les "circumstàncies especials" que van portar a habilitar que els mestres poguessin impartir ESO.

Han afirmat que la decisió "no es va fer per capritx, sinó per necessitat", han negat a Aspepc·Sps que s'haguessin pogut cobrir les necessitats amb substitucions i han defensat que la mesura va aportar qualitat als centres.

La Generalitat ha assegurat que el passat any 100 mestres van optar per impartir matèries a l'ESO i que els centres han demanat que continuïn el proper curs, però que per a aquest any ja no s'ha plantejat altra vegada la mesura perquè no ha estat necessari i només seguiran els que ho van fer l'any passat i han volgut continuar.

Les fonts d'Educació han assegurat que Aspepc·Sps és l'únic sindicat que ha plantejat aquesta qüestió "i no és precisament majoritària a Secundària".