Actualitzat 12/07/2016 17:53 CET

El Govern català prorroga un programa per a l'escola inclusiva amb 360 llocs de treball

Neus Munté
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

El Consell Executiu del Govern català ha aprovat aquest dimarts la pròrroga per al pròxim curs del Programa d'escola inclusiva i d'atenció a la diversitat, que preveu mantenir 360 llocs de treball de personal no docent de suport.

Aquest programa s'ha aprovat inicialment per al curs 2015-2016 amb la durada d'un any i, després de la no aprovació dels Pressupostos del 2016 i la pròrroga, va quedar en espera de les negociacions entre les conselleries d'Ensenyament i Economia, que ho han prorrogat.

En concret, amb una dotació econòmica de 10 milions d'euros, aquests 360 llocs de treball, corresponen a 56 dotacions de tècnics especialistes d'educació infantil (Tei), 93 dotacions de tècnics d'integració social i 221 d'educadors per a les unitats de suport a l'educació especial (Usee).

El Govern català ha autoritzat també la Conselleria d'Ensenyament a fer activitats complementàries específiques de l'ESO, dirigides a alumnat amb necessitats específiques derivades de la inadaptació al mitjà escolar, en unitats d'escolarització compartida (UEC), en els qual s'invertiran 1.062.100 euros el pròxim curs.

Es tracta d'un recurs extern i complementari que es realitza en les UEC a alumnes amb problemes de conducta greus, absentisme injustificat i fort rebuig escolar, i que se suma a activitats que duu a terme el centre educatiu on estan matriculats aquests alumnes.

Les UEC, que suposen una escolarització compartida amb el centre docent on l'alumne està matriculat, pretenen que l'alumne pugui desenvolupar les seves potencialitats d'aprenentatge i afavoreixi un procés de maduresa satisfactori de la seva personalitat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés