Publicat 22/11/2019 19:00

El Govern catal preveu en tres anys portar la prevenció de la mutilació a la població de risc

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Família, Chakir el Homrani (arxiu).
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern preveu en tres anys fer arribar les polítiques de prevenció al 100% de la població de risc de la mutilació femenina, ha informat la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Família de la Generalitat en un comunicat aquest divendres.

En total, 5.000 nenes catalanes són de famílies que procedeixen de pasos on hi ha tnies que practiquen la mutilació genital femenina; que no vol dir que totes siguin població de risc, "per sí una bona part".

"Aquesta prctica ja est prohibida per la majoria dels estats africans, com és el cas del Senegal i Gmbia", ha agregat el Govern catal, que s'ha proposat eradicar aquesta prctica i fer que cap nena catalana se senti amenaada per aquesta forma de violncia masclista.

TREBALL BIANUAL

Per aconseguir aquesta fita, al juliol es va aprovar un pla de treball bianual que implica als diferents departaments que tenen competncies en aquest assumpte, especialment a la Conselleria de Salut i d'Interior de la Generalitat en coordinació amb la Secretria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Conselleria de Treball.

El pla per a la prevenció i l'abordatge de la mutilació genital femenina a Catalunya focalitza bona part de les activitats compromeses en la prevenció i sensibilització, a través de formacions a professionals del sistema de salut i el treball comunitari amb la població de risc.

Fa anys que la Secretaria d'Immigració treballa de forma collectiva amb les entitats de dones africanes que lideren aquesta lluita a Catalunya, com Achama, Jokeerendam i Legki Yakaru, per citar-ne algunes.

Per contribuir a l'apoderament d'aquestes dones, que pateixen la pressió de la comunitat i poden patir aquest tipus de violncia, la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania ha incorporat 11 persones al seu equip, i respon a aquesta voluntat de reduir a zero la incidncia de la mutilació a Catalunya.

D'altra banda, la Conselleria de Salut ha impartit durant aquest 2019 quatre cursos de formació de sis hores a Lleida, Tarragona, Vic i Granollers, dirigits a professionals del sistema públic de salut amb l'objectiu que millors la identificació i el tractament.

Han participat en aquesta formació diversos perfils professionals, des de metges de primria, infermeres, treballadors socials, pediatres, gineclegs i psiclegs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés