El Govern català preveu en tres anys portar la prevenció de la mutilació a la població de risc

Publicat 22/11/2019 19:00:32CET
El conseller de Treball, Assumptes Socials i Família, Chakir el Homrani (arxiu).
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern preveu en tres anys fer arribar les polítiques de prevenció al 100% de la població de risc de la mutilació femenina, ha informat la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Família de la Generalitat en un comunicat aquest divendres.

En total, 5.000 nenes catalanes són de famílies que procedeixen de països on hi ha ètnies que practiquen la mutilació genital femenina; que no vol dir que totes siguin població de risc, "però sí una bona part".

"Aquesta pràctica ja està prohibida per la majoria dels estats africans, com és el cas del Senegal i Gàmbia", ha agregat el Govern català, que s'ha proposat eradicar aquesta pràctica i fer que cap nena catalana se senti amenaçada per aquesta forma de violència masclista.

TREBALL BIANUAL

Per aconseguir aquesta fita, al juliol es va aprovar un pla de treball bianual que implica als diferents departaments que tenen competències en aquest assumpte, especialment a la Conselleria de Salut i d'Interior de la Generalitat en coordinació amb la Secretària d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Conselleria de Treball.

El pla per a la prevenció i l'abordatge de la mutilació genital femenina a Catalunya focalitza bona part de les activitats compromeses en la prevenció i sensibilització, a través de formacions a professionals del sistema de salut i el treball comunitari amb la població de risc.

Fa anys que la Secretaria d'Immigració treballa de forma col·lectiva amb les entitats de dones africanes que lideren aquesta lluita a Catalunya, com Achama, Jokeerendam i Legki Yakaru, per citar-ne algunes.

Per contribuir a l'apoderament d'aquestes dones, que pateixen la pressió de la comunitat i poden patir aquest tipus de violència, la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania ha incorporat 11 persones al seu equip, i respon a aquesta voluntat de reduir a zero la incidència de la mutilació a Catalunya.

D'altra banda, la Conselleria de Salut ha impartit durant aquest 2019 quatre cursos de formació de sis hores a Lleida, Tarragona, Vic i Granollers, dirigits a professionals del sistema públic de salut amb l'objectiu que millors la identificació i el tractament.

Han participat en aquesta formació diversos perfils professionals, des de metges de primària, infermeres, treballadors socials, pediatres, ginecòlegs i psicòlegs.

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 3. 3

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

 4. 4

  Trapero revela que el van temptejar per entrar en política

 5. 5

  Mor el treballador municipal que estava ferit d'una punyalada a Barcelona

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista