Publicat 21/11/2019 15:39:44 +01:00CET

El Govern català obrirà quatre serveis per a dones que pateixen violència masclista i 50 places residencials

Seu de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat (arxiu).
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat preveu posar en funcionament a principis del 2020 quatre nous Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE) i la creació de 50 noves places en els serveis residencials per atendre dones que patixen violència masclista i els seus fills.

S'obriran quatre SIE a les àrees del Vallès, el Penedès, el Bages i el Barcelonès amb la voluntat de continuar el desenvolupament de la xarxa fins a poder atendre a totes les dones que ho necessitin, que se sumaran als vuit que ja existeixen, ha informat aquest dijous el departament en un comunicat.

També està prevista la creació immediata de 50 places en els serveis residencials de tot Catalunya per atendre dones que han patit o pateixen violència masclista i els seus fills.

Els SIE han atès de l'1 de gener al 31 d'octubre del 2019 4.663 dones 1.074 nens --durant tot 2018 van atendre 4.226 dones i 956 nens--, en un servei que ofereix una atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen violència masclista.

L'equipament té com a objectius oferir informació sobre els recursos; proporcionar una atenció social i terapèutica; adequar el model d'intervenció social; potenciar programes específics i integrals de prevenció, i treballar coordinadament amb els serveis externs.

Els serveis residencials han atès dutant els darrers mesos 178 dones i 259 nens --el 2018 van ser 200 dones i 260 nens--, i són serveis temporals gratuïts que actuen com a substitució de la llar i compten amb suport personal, psicològic, metge, social jurídic i d'oci.